magic_holiday_banner_articol_japonia

Călătorie pe meleaguri japoneze

Magic Holiday | Septembrie 2022

De la vârfurile înzăpezite și anevoioase ale Alpilor japonezi, la străduțele încărcate de povești, restaurantele cu roboți la templele antice și cafenelele cu pisici, Japonia este un paradis cultural ce oferă o lume aparte și captivantă.

Ce trebuie să știi despre Japonia?

Sunt multe lucruri pe care ar trebui să le luați în vedere, cum ar fi tradițiile, obiceiurile și limba locului pe care îl vei vizita. De aceea, am creat aici o mini-listă, dar și sfaturi utile pentru a vă ușura vacanța în Japonia, dar și ce atracții turistice merită vizitate în câteva orașe ale Japoniei. 

Când poți să vizitezi Japonia?

Fiecare anotimp are propriile „atracții turistice”, da, așa este, ai auzit bine! De la florile de cireș primăvara și festivalurile din timpul verii, la frunzișul surprinzător al toamnei și schiurile rapide din timpul iernii, orice moment este unul potrivit, dar o vacanță în Japonia depinde de preferințele tale, așa că hotărăște-te din timp ceea ce vrei să vizitezi!

Ce să împachetezi?

Esențiale

Accesorii

Haine

Pașaport

Bilete de avion

Asigurare de sănătate

Numerar în moneda locală

Carduri de credit/debit

Medicamente

Telefon

Valiză sau un rucsac

Aparat foto

Alte aparate electronice și încărcătoare

Adaptor de călătorie, dacă este necesar

Kindle sau cărți

Cremă de soare cu SPF ridicat

Sticlă de apă

Tricouri largi din bumbac și bluze cu mânecă lungă

Jachetă ușoară, un fleece sau pulovere lejere

Îmbrăcăminte sport și pantaloni impermeabili pentru drumeții etc.

Blugi, pantaloni scurți/ haine mai lejere pentru explorarea orașului

Sandale/încălțăminte pentru plimbările prin oraș

Când călătoriți iarna: o jachetă călduroasă, șosete groase.

 

Descarcă aplicații utile

Numeroase aplicații îți pot fi de folos pe timpul șederii tale în Japonia, iată câteva:

  • Google Translate – Bariera lingvistică poate fi o surpriză pentru cei care vin pentru prima dată în Japonia, de aceea vei avea nevoie de o aplicație pentru a putea comunica cu localnici;
  • Google Maps – Străzile uneori labirintice ale Japoniei vă pot pune în dificultate, așa că, instalează o aplicație ce vă poate arăta pas cu pas cum să ajungeți la destinația dorită;
  • Hyperdia – Dacă îți dorești să mergi cu trenul, aceasta te va ajuta să găsești rutele trenurilor japoneze din toată țara.

Rezervă din timp

Dat fiind faptul că de la oraș la oraș poți găsi numeroase atracții turistice, pentru a profita la maxim de ele, te sfătuim să îți organizezi orarul cu mult timp înainte. Cazarea, cât și biletele pentru evenimente se epuizează repede, mai ales în timpul sezoanelor de vârf.

Fii politicos

Japonezii au o reputație în ceea ce privesc manierele, de aceea ar trebui să înveți ce gesturi sunt considerate de bun gust, cât și cele ce nu sunt considerate așa. De exemplu, dacă ești obișnuit să vorbești la telefon în mijlocul de transport în comun, ei bine în Japonia acest gest este considerat nepoliticos. Dacă vrei să asculți muzica la un volum ridicat nu vei fi privit cu ochi buni, așa că ai grijă să nu asculți melodia ta preferată la maximum când ești în autobuz!

Dar ce poți să vizitezi mai exact în Japonia? Citește mai jos și vei afla!

Tokyo

Când vine vorba de cele mai mari orașe din lume, nu ai cum să nu menționezi Tokyo. De altfel, aceasta este o metropolă cu „supraîncărcare senzorială”, a contradicției între modern și tradițional.

Aici poți vizita districtele Ginza și Akihabara unde luminile zumzăie de dimineața până seara, iar magazinele sunt pline ochi. Însă, dacă îți dorești puțină liniște și pace și să ai o privire de ansamblu a istoriei Japoniei, Sanctuarul Meiji și Palatul Imperial sunt opțiunea perfectă.

Există, de asemenea, multe spații verzi, cum ar fi Grădina Națională Shinjuku Gyoen, care oferă momente de respiro din jungla de beton aglomerată. În plus, Tokyo este recunoscut ca o metropolă gastronomică de top, datorită în parte abundenței sale de restaurante cu stele Michelin.

Tokyo este, de asemenea, un oraș cunoscut pentru diversele sale atracții turistice, precum muzeele, festivalurile și echipele sportive profesioniste și tradiționale, cum ar fi luptele sumo. Cu o varietate de locații care găzduiesc orice, de la piese de teatru, la orchestre simfonice și concerte pop și rock, Tokyo merită vizitat!

Kyoto

Peste 1000 de temple budiste, mâncare kaiseki și renumit pentru tofu-ul său, Kyoto este considerat de mult timp capitala culturală a Japoniei. Cu un număr impresionant de obiective turistice, precum templul Kinkaku-ji sau Pădurea din bambus din Arashiyama, toate merită vizitate, însă, programați-vă călătoria dis de dimineața sau spre sfârșitul zilei pentru a evita aglomerația.

Kyoto este în egală măsură locul unde puteți gusta preparate din bucătăria locală. Mergeți în piața Nishik, bucătăria japoneză oferă o abundență de delicii gastronomice!

Dacă vrei să ai o plimbare de seară, străzile cartierului Gion sunt pline de magazine, ceainării, dar și locul unde le poți întâlni pe geiko (dialectul din Kyoto pentru gheișă) și maiko (ucenice de geiko).

Ishikawa

Datorită amplasării sale pitorești – pe coasta nordică a Honshu – Ishikawa oferă o istorie îndelungată a meșteșugurilor care datează din perioada Edo, când regiunea a prosperat sub conducerea bogatei familii Maeda.

Aici au fost dezvoltate diverse tradiții precum teatrul Noh și ceremoniile de ceai, dar și multe meșteșuguri precum porțelanul Kutani și vopsirea mătăsii Kaga-yuzen. De asemenea, în Ishikawa poți vizita una dintre cele mai frumoase grădini japoneze, reședințe de samurai și cartierul gheișelor din Kanazawa.

În această zonă există, de asemenea, multe orașe cu izvoare termale, cum ar fi Kaga Onsenkyo. Oraș din zona Hokuriku (Ishikawa, Fukui, Toyama), care a fost iubit și a continuat să fie apreciat de mulți oameni tocmai pentru aceste izvoare termale.

Abonare Newsletter

Dacă un singur „travel cocktail” nu e de ajuns, abonează-te la Newsletter-ul nostru QUIZZ FIZZ unde răspundem la întrebări - formulate și neformulate - , te informăm cu privire la tot ce e nou în materie de călătorii, deschidem un dialog cu tine pe tema poveștilor de drum și îți facem surprize plăcute.