magic_holiday_banner_articol_bali

Bali - Ghidul Insulei Paradis

Magic Holiday | Septembrie 2022

Bali este un loc cu adevărat unic, cu o istorie bogată și oameni frumoși. Dacă nu ați mai fost niciodată în acest loc, dar vă pregătiți pentru prima voastră călătorie, iată 10 lucruri pe care e bine să le știți înainte de plecarea în Bali.

1.Vaccinează-te împotriva bolilor specifice regiunii

Dacă nu ai călătorit niciodată în Asia, Africa sau America de Sud, află că ai nevoie de anumite vaccinuri pentru a călători în aceste continente. De exemplu, vaccinul împotriva hepatitei A sau B este indicat pentru călătoriile în Bali. De aceea, este indicat să vă adresați unui medic specialist pentru a vă îndruma și sfătui cu privire la vaccinurile specifice de care ai putea avea nevoie.

2.Asigură-te ca ai un pașaport valabil și un bilet de întoarcere

Pentru a sta cel mult 30 de zile în Bali trebuie să te asiguri că pașaportul tău este valabil cel puțin 6 luni și ai un bilet de întoarcere în România. Țara noastră este una dintre cele care nu au nevoie de viză pentru a călători în Indonezia, însă dacă cele 30 de zile vor fi depășite, vei avea nevoie de una.

3.Stabilește perioada potrivită călătoriei

Bali are 2 anotimpuri distincte, unul uscat și unul ploios. În funcție de sezon poți desfășura anumite activități. În timpul primului sezon, se pot derula activități în aer liber precum drumeții, surfing, navigație, canoe etc. În celălalt anotimp sunt recomandate activitățile în spațiile interioare, precum masaje, tratamente spa, yoga etc.

4.Planifică-ți vacanța în cel mai mic detaliu

Dacă vrei să scapi de aglomerație, trebuie să îți planifici călătoria foarte bine. Trezește-te dis-de-dimineață și vizitează mai întâi cele mai populare atracții turistice înainte ca acestea să fie prea aglomerate.

5.Îmbrăcămintea potrivită

Deși nu există un cod vestimentar strict, există anumite zone unde ar trebui să ai o anumită ținută. De exemplu, atunci când vizitați unele temple, atât femeile, cât și bărbații trebuie să poarte cămăși care să acopere umerii și partea superioară a brațelor.

6.Respectă ofrandele aduse zeilor de către localnici

În Bali vei găsi ofrande la tot pasul. Unele sunt coșuri împletite ce conțin flori, în timp ce altele sunt mici porții de orez așezate pe o frunză de bananier. Acestea sunt ofrande spirituale care fac parte din cultura și religia localnicilor, așa că fii atent la ele! Este considerată o lipsă de respect atunci când calci pe ele.

7.Învață câteva cuvinte sau fraze de bază

Chiar dacă unii localnici vor înțelege suficientă engleză pentru a comunica cu tine, vor aprecia mult mai mult dacă le-ai putea spune „Bună ziua” (Selamat siang), „Mulțumesc” (terima kasih) sau „Te rog” (Tolonglah) în limba natală.

8.Alegeți-vă cu atenție transportul

Poate unul dintre cele mai importante lucruri de știut înainte de plecarea în Bali este că transportul public este inexistent. Bali nu are un sistem de transport care merită să fie numit astfel. De aceea, închirierea unui autoturism sau rezervarea unei mașini sunt cele mai bune opțiuni pentru turiștii din Bali.

De asemenea, ține cont și de faptul că traficul și condițiile rutiere sunt destul de diferite de ale noastre, așa că ia în calcul timp suplimentar pentru călătorie.

9.Nu bea apa de la robinet din Bali

Este recomandat să nu bei apa de la robinet din Bali, aceasta nu este sigură. Optează pentru apa îmbuteliată sau cumpără un filtru pentru apă potabilă. Verifică, de asemenea, dacă locul în care ești cazat oferă apă potabilă gratuită, în acest caz îți poți reumple sticla de apă atunci când ai nevoie.

10.Verifică meniul pentru taxă adăugată/ taxă de serviciu în baruri/restaurante

Pe meniu există adesea o mică notă care indică valoarea taxei. Conform legii, aceasta este de 21% din prețul alimentelor sau al băuturilor. Unele restaurante adaugă această taxă în prețul meniului, însă altele vor include doar o mențiune cu litere mici. Fiți foarte atenți la aceasta, acest lucru ar putea lua bani de la activitățile planificate sau de la alte mese!

 

 

Abonare Newsletter

Dacă un singur „travel cocktail” nu e de ajuns, abonează-te la Newsletter-ul nostru QUIZZ FIZZ unde răspundem la întrebări - formulate și neformulate - , te informăm cu privire la tot ce e nou în materie de călătorii, deschidem un dialog cu tine pe tema poveștilor de drum și îți facem surprize plăcute.