magic_holiday_banner_articol_calatorit_copii

Ghid de călătorie pentru părinții cu copii

Magic Holiday | Octombrie 2022

Ești în concediu, copiii tăi au intrat în vacanță și a sosit momentul pentru escapada anuală! În mod ideal, vacanța cu familia ar trebui să fie fericită și fără probleme.

Dar oricine a călătorit vreodată cu un copil de doi ani știe că liniștea se poate transforma rapid în lacrimi și accese de furie. Aglomerația, agitația și mâncarea suspectă pot pune la încercare răbdarea oricui, darămite a unui copil mic obosit.

Înainte de a pune capăt planurilor tale mărețe, ia o pauză și citește ghidul nostru de călătorie unde tu, dar și copiii tăi vă veți putea bucura de o vacanță pe cinste!

1. Planificați vacanța împreună cu copiii voștri

S-ar putea să fii tentat să petreci două săptămâni lenevind pe plajă, însă, cel mai probabil, cel mic se va plictisi imediat, iar un copil plictisit nu este un copil fericit sau liniștit. De aceea, trebuie să găsești un loc unde copiii tăi se vor distra la fel de mult ca și tine.

PS. Înainte de a rezerva o călătorie într-o anumită destinație, întrebați stațiunea sau hotelul ce fel de activități pentru copii oferă.

2. Discută cu pediatrul tău înainte de a pleca

Oriunde călătorești, este important să te asiguri că vaccinurile copiilor tăi sunt la zi. Această vizită este cu atât mai importantă, dacă copilul vostru are o afecțiune specială.

PS. Primind aprobarea medicului, vei fi mai liniștit înainte de a începe călătoria. În orice caz, ia cu tine toate medicamentele de bază.

3. Adoptă măsuri de siguranță

Siguranța ar trebui să fie întotdeauna prioritatea ta numărul unu. Chiar dacă nu poți anticipa toate scenariile posibile a ceea ce se poate întâmpla, ar fi bine să stabilești împreună cu copilul câteva măsuri în caz de urgență. De exemplu, puteți stabili un punct de reper unde vă puteți întâlni în cazul în care copilul tău se pierde.

PS. Este important să treci în revistă orice plan pe care l-ai pregătit cu copiii tăi de câteva ori înainte de a începe vacanța propriu-zisă. Este, de asemenea, indicat să poarte îmbrăcăminte vizibilă, ușor de observat în mulțime, cum ar fi culori vii și modele distincte.

4. Pregătește un bagaj separat celui mic

Atunci când hainele copiilor sunt în aceeași geantă cu ale tale, acest lucru poate genera o mulțime de probleme. Din cauza schimbărilor frecvente, trebuie să deschizi mereu geamantanul, ceea ce nu e ideal.

PS. Atunci când călătorești cu copii, păstrează o geantă separată pentru ei. În acest fel, ei vor putea găsi tot ce au nevoie într-un singur loc și nu mai trebuie să iei cu tine tot bagajul atunci când ai nevoie de ceva.

5. Pregătește gustări

Este bine să aveți întotdeauna câteva gustări împachetate pentru momentele neașteptate în care celui mic i se face foame. Nu știi niciodată în ce fel de situație te poți afla, fie că este vorba de plajă, de parc sau chiar de restaurant.

PS. Având la îndemână câteva gustări, te vei asigura că nu vei fi surprins dacă celui mic i se face foame.

6. Trăiește momentul și distrează-te!

În cele din urmă, relaxează-te, bucură-te de călătorie și de timpul petrecut cu familia ta! Acesta este unul dintre cele mai importante sfaturi pe care vi-l putem oferi!

PS. Creează amintiri de neuitat cu copiii tăi în vacanță, trăind prezentul!

 

BONUS - Ce trebuie să faci atunci când copilul tău are accese de furie în vacanță?

Nu există nicio îndoială că micuțul tău va avea momente dificile în vacanță, nu este o chestiune de „dacă”, ci mai degrabă de „când”. Când inevitabilul se întâmplă, ce ar trebui să faci?

În primul rând - păstrează-ți calmul, nu ești primul părinte al cărui copil are accese de furie în stațiune și nu vei fi nici ultimul. Este important să te asiguri că copilul tău este în siguranță și că nu este în pericol. Încearcă să găsești un loc liniștit unde să stai cu copilul tău mic până când se calmează și poți să vorbești cu el despre ceea ce s-a întâmplat.

De îndată ce supărarea s-a terminat, treceți la următoarea activitate. Nu ar trebui să insistați asupra acestor incidente - nu te vor ajuta în niciun fel. 

Abonare Newsletter

Dacă un singur „travel cocktail” nu e de ajuns, abonează-te la Newsletter-ul nostru QUIZZ FIZZ unde răspundem la întrebări - formulate și neformulate - , te informăm cu privire la tot ce e nou în materie de călătorii, deschidem un dialog cu tine pe tema poveștilor de drum și îți facem surprize plăcute.