magic_holiday_banner_articol_exotic

Siguranța ta în țările exotice

Magic Holiday | Iulie 2022

O vacanță petrecută într-o țară exotică merită să fie apreciată până la capăt, fără grija surprizelor neprevăzute și a problemelor care îți dau bătăi de cap atât de departe de casă. Ca să te bucuri de cea mai frumoasă vacanță, ia câteva măsuri de precauție. Niciodată nu strică să fii pregătit pentru orice situație. Iată în continuare câteva sfaturi pentru vacanța ta exotică:

1.Asigurarea de sănătate și vaccinurile de rigoare

Sănătatea este mai importantă decât toate. Înainte să îți începi călătoria, obținerea unei asigurări de sănătate este una din prioritățile tale. După ea, urmează vaccinurile. În funcție de destinație, va trebui să faci anumite vaccinuri împotriva unor boli, cele mai cunoscute fiind: febra galbenă, malaria, anumite tipuri de encefalită, hepatita A și E, rabie, febra tifoidă, și cel mai relevant în contextul actual, covid. Interesează-te în prealabil care sunt vaccinurile relevante pentru țara pe care o vei vizita.

Și pentru că tot vorbim despre menținerea sănătății, ai în vedere că o vacanță exotică înseamnă o vacanță într-o țară cu climă caldă, pe plaje aurii sub bătăia nemiloasă a razelor soarelui. De aceea, protejează-te împotriva arsurilor solare! Când călătorești în țările din zona Ecuatorului este ușor să fii expus razelor ultraviolete care pot dăuna foarte ușor pielii. Crema cu factor de protecție împotriva soarelui va fi articolul nelipsit din bagajul tău.

2.Apa și mâncarea

Apa și mâncarea sunt sursele noastre de viață. Suntem oameni, poftim la tot ce ne face cu ochiul. Descoperim și cultura locală prin degustarea mâncărurilor specifice regiunii. Însă trebuie să avem mai multă grijă la calitatea lor și să fim mereu precauți să nu bem apă nepotabilă sau să gustăm mâncare care ne poate provoca mai mult rău decât bine.

Îți recomandăm ca pe parcursul vacanței tale să bei doar apă îmbuteliată și să eviți înghițirea ei atunci când faci duș sau când te speli pe dinți. Iar când vine vorba de mâncare, să eviți pe cât posibil carnea crudă. Alege restaurantele de încredere, iar dacă totusi ți se face poftă de vreun street food, asigură-te că mâncarea este gătită, preparată termic.

3.Protejează-ți lucrurile de valoare

Banii, telefonul, cardurile și actele sunt cele mai importante obiecte de care trebuie să ai grijă pe tot parcursul sejurului. Sfatul nostru este să reduci riscul de a te confrunta cu hoții de buzunare. Lucrurile de valoare, precum sunt actele în original, lasă-le în seiful hotelului și ia cu tine doar strictul necesar. Ca să te simți și mai în siguranță și pregătit de orice situație, scanează actele și trimite-le pe email ca să le ai cu tine întotdeauna și în format electronic.

Nu lua cu tine în călătorie sume prea mari de cash. Bazează-te pe cardurile de credit sau de debit. Ia cât crezi tu că este necesar pentru suveniruri, transport în comun sau intrările la obiectivele turistice. Iar banii, împreună cu telefonul și copiile după acte, așază-le în buzunarele din față, niciodată la cele din spate.

4.Exersează prudența

A venit momentul când vrei să cutreieri nestingherit împrejurimile, să descoperi mai îndeaproape ce are de oferit cultura locală.

Nu te aventura în zone necunoscute și prioritizează vizitarea locurilor recomandate de către agenție. Iar atunci când ieși să colinzi străzile stațiunii, interesează-te în prealabil despre centrele de interes care te-ar putea ajuta în cazul unei neplăceri: post de poliție, o ambasadă sau centre medicale.

Pentru cei mai curajoși, fani ai naturii, aveți grijă la animalele sălbatice și plantele necunoscute. În cazul parcurilor și rezervațiilor naturale, alege un tur cu ghid care să-ți indice cum să te comporți în jurul animalelor îndrăznețe precum sunt maimuțele sau întreabă ce plante sunt toxice și trebuie evitate. 

 

 

Abonare Newsletter

Dacă un singur „travel cocktail” nu e de ajuns, abonează-te la Newsletter-ul nostru QUIZZ FIZZ unde răspundem la întrebări - formulate și neformulate - , te informăm cu privire la tot ce e nou în materie de călătorii, deschidem un dialog cu tine pe tema poveștilor de drum și îți facem surprize plăcute.