magic_holiday_banner_articol_venetia

Veneția, orașul fermecat al apelor

Magic Holiday | Octombrie 2022

Veneția nu este doar unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, ci și o experiență care trebuie văzută și trăită pentru a fi pe deplin înțeleasă. Din acest motiv, acest oraș atrage vizitatori din toate colțurile lumii, care vin să se bucure de faimoasele monumente turistice, de cultura, de mâncarea și de multe alte frumuseți ale orașului.

Cu toate acestea, cu atât de multe locuri de văzut și atât de puțin timp, este important să îți planifici din timp călătoria și să te asiguri că vei profita la maximum de ea.

Cel mai bun moment pentru o vacanță în Veneția

Înainte de a cunoaște orașul... desigur, trebuie să te decizi când vrei să pleci în vacanță. Pentru a lua această decizie, trebuie să ții cont de doi factori: vremea și fluxul de turiști.

În ceea ce privește vremea, Veneția are o climă mediteraneeană, cu ierni reci și veri calde. Prin urmare, cel mai bun moment pentru a vizita Veneția este primăvara, când temperaturile sunt plăcute și există mai puține șanse de ploaie.

Pe lângă vreme, trebuie să iei în considerare și numărul mare de turiști. Vara este sezonul de vârf al Veneției. Lunile de vară iulie-august sunt cele mai aglomerate în Veneția. Din cauza cererilor mari de cazare și restaurante, există cozi lungi la obiectivele turistice și este dificil să găsești hoteluri și restaurante din cauza cererii mari. În timpul iernii, orașul este mai gol și este mult mai liniștit, totuși temperatura este destul de scăzută.

Astfel, recomandarea noastră este să vă programați vacanța în Veneția la sfârșitul lunii martie sau în aprilie, când temperatura este plăcută, iar numărul de turiști este mai mic.

În Veneția ... ce trebuie făcut?

După ce ai stabilit data deplasării, este timpul să îți organizezi călătoria. Opțiunile în acest oraș sunt infinite, de aceea totul ar trebui organizat în funcție de durata vacanței.

Veneția este renumită pentru podurile sale, cum ar fi Podul Rialto, dar și pentru numeroasele sale piețe, cum ar fi Piazza San Marco, cu Bazilica Sfântul Marc. Cu toate acestea, Veneția nu este reprezentată doar de o infrastructură specială și gondole.

În timpul unei vizite în oraș, poți admira, de asemenea, numeroase palate (Ca' d'Oro, Palazzo Ducale) o serie de muzee (Galleria dell'Accademia, Museo Correr și Colecția Peggy Guggenheim) și multe biserici (precum Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari și San Zanipolo).

Astfel, vei avea probabil nevoie de câteva zile pentru a cunoaște cu adevărat orașul, recomandarea noastră este să:

  • vizitezi Piazza San Marco (Piața San Marco) și Basilica
  • faci o plimbare cu barca pe Canal Grande (Marele Canal)
  • afli mai multe despre Ponte dei Sospir (Podul Suspinelor)
  • faci cumpărături în piața Rialto
  • asiști la o demonstrație de suflare a sticlei la Murano
  • faci o plimbare pe străzile colorate din Burano

Desigur, o vacanță în Veneția poate însemna mult mai mult de atât, așa că, gândește-te bine ceea ce îți dorești să vizitezi!

În Veneția ... unde stai?

Veneția este împărțită în mai multe cartiere, numite și sestieri, iar fiecare cartier are avantajele și dezavantajele sale. Unele cartiere conțin cele mai populare locuri din Veneția, dar odată cu acestea vin și un număr mare de turiști și prețuri ridicate. Iar în unele cartiere, vei avea parte de o experiență mai liniștită, dar vei merge mai mult pe jos și vei folosi mai mult transportul în comun.

Recomandarea noastră este să te cazezi într-unul dintre următoarele cartiere din Veneția:

  • Centrul istoric: dacă ești în căutarea unei experiențe complete a Veneției și nu te deranjează să cheltuiești ceva mai mulți bani,
  • Giudecca: deși nu este mai ieftin, este mult mai liniștit și mai puțin turistic
  • Mestre: cel mai bun loc de cazare în Veneția la un preț ieftin
  • Lido: puteți combina o excursie în oraș cu o vacanță pe plajă

Dar care sunt cele mai bune moduri de a călători în Veneția?

Cu siguranță te întrebi despre transportul public din Veneția. Orașul este construit, în esență, pe apă, așa că nu există drumuri, mașini, autobuze și, cu siguranță, nici metrou. Cel mai bun mod de a vă deplasa în Veneția este pe jos sau cu barca.

Ar trebui să călătoresc prin Veneția pe jos?

Mersul pe jos este cel mai bun mod de a explora orice oraș, dar mai ales Veneția. Poți merge pe jos din Piazza San Marco până la Podul Rialto în aproximativ 10 minute.

În plus, mersul pe jos este cel mai bun mod de a explora numeroasele alei și străduțe ale Veneției. De asemenea, în acest fel poți descoperi toate restaurantele, barurile, magazinele, atelierele și buticurile ascunse.

Ar trebui să călătoresc prin Veneția cu barca?

Dacă timpul este un factor important în vacanța ta, atunci nimic nu te poate duce mai repede la o destinație decât un Vaporetto, autobuzul pe apă al orașului. Acesta funcționează la fel ca un autobuz din orice alt oraș, cu mai multe rute și opriri regulate.

Ultimul nostru sfat – Pregătește-te să te pierzi în orașul apelor!

Dacă ești dispus să te aventurezi departe de principalele obiective turistice din Veneția, nu trebuie să-ți faci griji că te vei pierde. Veneția va avea grijă de asta. În acest oraș există sute de canale, poduri, străzi înguste, alei și pasarele care conferă orașului aspectul unui labirint.

Odată ce ai descoperit că te afli oriunde, dar nu acolo unde credeai că ar trebui să fii, felicitări! Te-ai pierdut în Veneția!

PS. Dacă ai un tur programat sau o rezervare, asigură-te că pleci devreme, pentru că sunt șanse să te pierzi pe micile străduțe ale Veneției.

Abonare Newsletter

Dacă un singur „travel cocktail” nu e de ajuns, abonează-te la Newsletter-ul nostru QUIZZ FIZZ unde răspundem la întrebări - formulate și neformulate - , te informăm cu privire la tot ce e nou în materie de călătorii, deschidem un dialog cu tine pe tema poveștilor de drum și îți facem surprize plăcute.