magic_holiday_banner_articol_secrete_santorini

Marile și micile secrete din Santorini

Magic Holiday | Decembrie 2022

Santorini este o adevărată mină de aur – plajele seducătoare, priveliștile panoramice excepționale și apusul incredibil al soarelui sunt doar câteva exemple date de noi într-un articol anterior.

Nici nu-i de mirare că majoritatea turiștilor își petrec majoritatea călătoriei doar explorând. Mai ales dacă ești un călător ce își dorește o experiență de neuitat. Dar tu? Îți dorești o vacanță unică? Atunci citește în continuare și află alături de noi micile mari secrete din Santorini!

1.Senzații tari la Ammoudi Bay

Dacă spiritul tău de aventurier este de nestăvilit, atunci o săritură de pe stânci, cu siguranță, se află pe lista ta de dorințe! Ape clare, turcoaz, înconjurate de stânci ascunse....Golful Ammoud, chiar este locul perfect pentru acest lucru. Fiind unul dintre puținele locuri situate în interiorul calderei din Santorini, vei avea parte de priveliști uimitoare asupra vulcanului. De asemenea, după scufundare, poți înota până la insula Sf. Nicolae și să explorezi mica capelă sculptată în stânci.

Iar după toată această aventură, te poți opri oricând la o tavernă de pe malul mării în golful Ammoudi și să te delectezi cu pește și fructe de mare proaspete.

2.Izvoare termale

Situată în Golful Therasia, Palia Kameni este o adevărată oază de liniște, invitându-i pe cei care o vizitează să se scalde în apele sale sulfuroase și să se bucure de frumusețea sa neatinsă.

Dispunând de proprietăți terapeutice și regenerare, apele calde ale Palia Kameni oferă timp pentru răsfăț și un răgaz remarcabil de la agitația vieții de zi cu zi.

Pentru a profita la maximum de această experiență în vacanța ta în Santorini, tot ceea ce trebuie să faci este să închiriezi o barcă în Ammoudi și să te îndrepți de-a lungul coastei până ajungi la Palia Kameni.

3.Satul Finikia

Situat la 5 minute de centrul orașului Oia, Finikia este un loc liniștit și relaxant, unde poți simți pe propria piele viața tradițională grecească. Aici, casele albe pitorești și străzile pietruite îți oferă o imagine de ansamblu a ceea ce a fost viața odinioară, înainte de agitația vieții moderne.

Chiar înainte de intra în sat vei avea parte de o mică surpriză – zidul negru din rocă vulcanică. Dar călătoria nu se oprește la intrare, în drumeția ta poți descoperi clădirile vechi de piatră și poți vizita tavernele tradiționale pentru a gusta delicioasa bucătărie grecească pe care nu o vei găsi nicăieri altundeva.

De asemenea, în Finikia vei găsi multe biserici frumoase și case rupestre. Spre exemplu, în biserica Agia Matrona este sărbătorit pe 20 octombrie Panigiri, o celebrare locală unde muzica tradițională răsună până la primele ore ale dimineții.

4.Relaxează-te cu un vin

Vinul are un gust mai bun în Santorini, dar știi de ce? Ei bine, acest lucru se datorează peisajului vulcanic unic! Acesta oferă un mediu propice pentru agricultură, iar vinul lor local este cunoscut în întreaga lume pentru gustul său unic.

Acest lucru se datorează varietății de minerale care se găsesc în sol (numit în Santorini „aspa”) și care sunt absorbite de struguri, dându-le aroma lor caracteristică. De asemenea, în Santorini precipitațiile sunt foarte puține, ceea ce fac aceste vinuri greu de obținut. Însă, cu siguranță, le fac distincte și unice, tocmai prin raritatea lor.

5.Casa tradițională...din peșteră

Poate nu știai, dar strămoșii localnicilor din Santorini dormeau în peșteri! Ceea ce este și mai interesant este că aceste locuințe erau sculptate direct în interiorul marginilor vulcanice ale insulei sau pe malurile râurilor uscate.

Dacă în trecut acestea ofereau protecție împotriva vânturilor reci Meltemi și a căldurii aspre ale verii, acum sunt destinații turistice atractive. Multe dintre aceste structuri au fost transformate în unități de cazare și fac parte din faimosul mediu arhitectural din Santorini.

Așa că, dacă te gândești la o vacanță în Santorini unică, alege o cazare pe măsură!

 

Abonare Newsletter

Dacă un singur „travel cocktail” nu e de ajuns, abonează-te la Newsletter-ul nostru QUIZZ FIZZ unde răspundem la întrebări - formulate și neformulate - , te informăm cu privire la tot ce e nou în materie de călătorii, deschidem un dialog cu tine pe tema poveștilor de drum și îți facem surprize plăcute.