magic_holiday_banner_articol_santorini

Vacanță de vis în Santorini

Magic Holiday | Iulie 2022

Fără îndoială cea mai cunoscută destinație de vacanță din Grecia este insula Santorini, fiind la mare căutare pentru peisajele naturale uluitoare, casele pitorești parcă sculptate din stâncă și apusurile de soare care îți taie respirația. Mica insulă vulcanică face parte din Arhipelagul Cicladelor din Marea Egee, ceea ce îi conferă o climă plăcută tot anul, potrivită pentru un sejur de neuitat.

Despre Santorini trebuie știut că este o destinație de vis și că are de oferit câte ceva pentru fiecare dintre noi. Îți place să te aventurezi și să descoperi istoria locului? Poate ai ajuns aici cu gândul să te relaxezi, să te bucuri de un colț de lume liniștit. Vrei să încerci mâncarea delicioasă specifică regiunii și să guști din vinurile dulci produse la doar câțiva km de locul în care stai? Tu decizi cum prinde formă vacanța visurilor tale.

Pentru fanii mișcării în aer liber care vor să exploreze insula la pas, recomandăm o plimbare de-a lungul calderei, între Oia și Fira. Drumul poate să dureze de la 2 la 5 ore, în funcție de opririle pe care le faci în orășelele din drum, Imerovigli și Firostefani, pe care te încurajăm să le vizitezi. Aceasta este partea vestică a insulei, mult mai stâncoasă, care te întâmpină cu peisajele celebre ale Santorini-ului: stațiuni cochete pline de străduțe înguste, case albe ascunse printre dealuri, cupole albastre și nenumărate flori în culori vibrante. Iar pentru cei care încă nu și-au potolit setea de cunoaștere, Santorini are o istorie îndelungată pe care pot să o exploreze în detaliu alături de rămășițele vechii așezări Tira și situl arheologic din Akrotiri.

Însă un sejur în Santorini este întotdeauna apreciat pentru atmosfera sa relaxantă - plaje deosebite, golfuri liniștite și ape cristaline. Printre cele mai cunoscute plaje din Santorini se regăsesc plaja cu nisip negru de la Perissa, Plaja Roșie de lângă Akrotiri și Plaja Albă înconjurată de stânci impozante de calcar de la Thera.

La final de zi, nu uita să petreci câteva momente magice privind faimoasele apusuri de soare. Santorini se mândrește cu cele mai bune spectacole naturale de lumini, așa că rezervă-ți câteva ore din zi și alege din timp un loc avantajos din care să urmărești apusul soarelui.

Ca să profiți din plin de experiența ta în paradisul grecesc, îți recomandăm să vizitezi Santorini în mai-iunie sau septembrie-octombrie, când temperaturile sunt plăcute, iar insula nu este atât de populată de turiști.

Abonare Newsletter

Dacă un singur „travel cocktail” nu e de ajuns, abonează-te la Newsletter-ul nostru QUIZZ FIZZ unde răspundem la întrebări - formulate și neformulate - , te informăm cu privire la tot ce e nou în materie de călătorii, deschidem un dialog cu tine pe tema poveștilor de drum și îți facem surprize plăcute.