magic_holiday_banner_articol_Marrakech

Maroc, orașul roșu în deșert

Magic Holiday | Decembrie 2022

Supranumit „orașul roșu” datorită culorii zidurilor care împrejmuiesc vechea medina, Marrakech este un amestec de nou și vechi, cu un farmec exotic.

Acesta are o personalitate unică, oferind experiența marocană perfectă prin amestecul interesant de cultură, mâncare gustoasă și viață de lux.

Dacă te gândești să vizitezi Marocul, orașul roșu este cel mai bun loc pentru a vă petrece vacanța și pentru a experimenta amestecul eclectic de cultură unică, arhitectură deosebită, artă și aventură.

Iată ponturile noastre!

1.Un moment de explorare... în piața de vechituri

Souk-ul poate fi considerat întruchiparea eclecticului și nimic nu se va compara cu atmosfera din această piață. Vrei un covor marocan pentru decorarea casei tale sau vrei să ronțăi niște măsline proaspete? Ei bine, aici vei avea o dificultate în a alege ceva, deoarece în acest loc poți găsi peste 20.000 de artizani gata să îți vândă orice la un preț foarte bun.

Iar dacă ești interesat de articole mai unice, precum cufere sculptate manual sau seturi vechi de chei de riad, atunci vizitează piața de vechituri Bab El Khemis. Această zonă este dedicată exclusiv exploratorilor.

2.Un moment de delectare... cu amestecul de arome

Orașul oferă nenumărate locuri de a mânca unde poți explora diferite gastronomii, de la marocană contemporană la cea fină italiană. Una dintre cele mai bune experiențe culinare are loc noaptea, în Jemaa el-Fnaa, când piața se umple de vânzători gata să își arate preparatele. Este gălăgios, plin de viață și de-a dreptul delicios.

3.Un moment de liniște... în grădinile și parcurile luxuriante

Uneori, gălăgia orașului Marrakech poate fi incitantă, dar ce se întâmplă dacă vrei un răgaz doar pentru tine? Atunci, poți explora grădina Majorelle! Aceasta a fost întemeiată de Jacque Majorelle, însă cel care a restaurat-o și a transformat-o într-o oază colorată este Yves Saint Laurent.

Printre alte atracții turistice care merită vizitate în Maroc includ Arsat Moulay Abdeslam sau dacă preferi să fii singur singuratic, poți vizita oaza Palmeraie de la periferia orașului, unde probabil că sunt mai mulți palmieri decât oameni.

4.Un moment de relaxare... în hammam și spa

După o zi plină de distracție, hammamurile și spa-urile din Marrakesh oferă nu doar un moment de liniște, ci și o legătură la cultura locală și o modalitate de a te trata și răsfăța.

Vizitele săptămânale la hammam reprezintă un ritual pentru mulți localnici care merg acolo pentru a se îmbăia. Iar recent, acest obicei poate fi o modalitate excelentă pentru turiști să învețe mai multe despre tratamentele tradiționale marocane pentru piele și corp.

5.Un moment de amintiri... fotografiile perfecte de vacanță

Marrakesh este un oraș fascinant care atrage oameni din întreaga lume cu frumusețea și farmecul său unic. Asta nici nu-i de mirare pentru că Marrakech pare cu siguranță unul dintre cele mai fotogenice din Africa și, cu siguranță, din lume.

De la frumusețea uluitoare a pieței Jemaa el Fnaa până la aleile vibrante din Medina, Marrakech oferă o mulțime de peisaje care îți taie răsuflarea și care inspiră fotografi și călători deopotrivă de secole. Desigur, chiar și vacanța ta.

6.Un moment de natură... în regiuni deșertice

Marrakech este un oraș plin de viață, cu o mulțime de atracții și activități culturale, dar poziția sa geografică îl face, de asemenea, un loc ideal pentru a explora frumusețea naturală din jur.

Zona din jurul orașului Marrakech găzduiește o mare diversitate peisagistică, de la dune de nisip și oaze în deșert până la munți acoperiți de zăpadă și văi luxuriante. Drumețiile, campingul și condusul off-road sunt câteva dintre activitățile pe care le poți face pentru a te bucura din plin de regiunile deșertice și muntoase din apropierea Marrakech-ului.

7.Un moment de petrecere... în baruri și cafenele

Marrakech este locul ideal pentru a petrece. Orașul este renumit pentru viața de noapte și cultura sa vibrantă, dispunând de o serie de localuri pentru toate gusturile!

De la cafenelele și restaurantele tradiționale până la barurile pline de viață, ai garanția că vei găsi băutura preferată undeva. Așa că, pregătește-ți temeinic vacanța! Atmosfera este electrizantă, iar sunetul muzicii și râsetele umplu micile străduțe ale Marrakech-ului.

 

 

 

Abonare Newsletter

Dacă un singur „travel cocktail” nu e de ajuns, abonează-te la Newsletter-ul nostru QUIZZ FIZZ unde răspundem la întrebări - formulate și neformulate - , te informăm cu privire la tot ce e nou în materie de călătorii, deschidem un dialog cu tine pe tema poveștilor de drum și îți facem surprize plăcute.