magic_holiday_banner_articol_singapore

Singapore: Orașul Leului

Magic Holiday | Ianuarie 2023

Singapore este un loc uimitor, cu o cultură și un patrimoniu bogat. Cu atât de multe de explorat și descoperit, poate fi greu să ții pasul cu toate aspectele interesante despre acest oraș-stat.

În acest articol, vom explora împreună cele mai interesante lucruri despre Singapore care poate nu îți sunt cunoscute. De la istoria sa unică la cultura sa vibrantă, acest oraș te va surprinde cu siguranță cu secretele sale ascunse!

Citește în continuare pentru a descoperi aceste informații fascinante și pentru a cunoaște mai bine Singapore.

Night Safari este prima grădină zoologică nocturnă din lume

Peste 130 de specii de animale nocturne pot fi admirate în grădina Night Safari. Aceasta a fost înființată în 1994 și se bazează pe un concept deschis de adăposturi, pentru ca vizitatorii să privească animalele în habitatul lor natural fără nicio barieră.

Vizitatorii pot explora parcul pe jos sau pot face un tur de 45 de minute cu un tramvai care trece prin 7 regiuni geografice diferite ale lumii, cum ar fi podișul Himalaya, pădurea riverană asiatică și chiar o savană africană.

Fumatul este permis numai în zonele special amenajate

Fumatul în Singapore nu este ilegal, dar există reglementări stricte. De exemplu, nu poți fuma în spații închise, în stațiile de autobuz public sau chiar sub pasarelele protejate. Există zone destinate fumatului, dar fumătorii trebuie să urmeze anumite conduite: să arunce corect mucul de țigară, să păstreze fumului departe de intrările, ieșirile și ferestrele clădirilor și să nu lase în urmă resturi de țigări.

Sancțiunile pentru fumatul în zonele nedesemnate sunt severe. Cei care încalcă aceste reguli pot fi sancționați cu amendă de până la 1.000 de dolari  (echivalent a 4.521 RON) sau chiar cu închisoare de până la șase luni.

Orașul Leului, dar cu zgârie-nori

Numele Singapore provine de la cuvântul malaezian "Singapura", care înseamnă Orașul Leului. Se spune că un prinț din Sumatra a crezut că a văzut un leu după ce a ajuns în Singapore. Cu toate acestea, nu au existat niciodată lei în țară, dar numele a rămas. Merlionul, o fiară jumătate pește, jumătate leu, este astăzi un simbol al Singapore.

Singapore, capitala fulgerului

Cea mai mare frecvență de fulgere este în Singapore, iar acest lucru este cauzat de clima caldă și umedă, ideală pentru furtuni. În medie, în Singapore se înregistrează 168 de zile de furtună anual, adică aproape jumătate din an.

Așadar, pregătește-te temeinic pentru vacanța în Singapore! Majoritatea furtunilor sunt ploi torențiale scurte și intense, care se produc de obicei după-amiaza.

4 limbi oficiale

Singapore este un epicentru multicultural. Datorită multitudinii de popoare care numesc această fostă colonie britanică acasă, națiunea este casa multor limbi bogate.

Prima este însă limba malaieză, poporul malaezian fiind recunoscut ca poporul indigen al națiunii prin constituție. Chineza, tamila și engleza sunt celelalte limbi oficiale. Această decizie a fost luată pentru că s-a considerat că aceste limbi reflectă cel mai bine diversitatea etnică a națiunii.

Cea mai mare fântână din lume

Înregistrată în Cartea Recordurilor Guinness, Fântâna bogăției, din Suntec City din Singapore, este cea mai mare fântână din lume. Cu o circumferință de 66 de metri, o suprafață de 1683 de metri pătrați și o înălțime de aproape 14 metri, această fântână este o adevărată operă de artă.

Fântâna prezintă spectacole cu laser pe timp de noapte și este oprită în anumite perioade ale zilei. În aceste ore, trecătorii sunt invitați să colecteze monedele care au fost aruncate pentru a le purta noroc.

Nu poți cumpăra alcool sau bea în public după ora 22:30

Dacă vrei să petreci noaptea cu o bere în mână, fă-o într-un bar cu licență, altfel riști să primești o amendă!

În Singapore, există o lege conform căreia nimeni nu poate cumpăra sau consuma alcool în locuri publice după ora 22:30. Această regulă a fost pusă în aplicare pentru a menține ordinea publică în țară și pentru a preveni producerea oricăror incidente din cauza consumului de alcool.

Rețeaua de trenuri din Singapore te poate duce oriunde

Datorită dimensiunilor reduse ale orașului, deplasarea dintr-un punct în altul în Singapore nu necesită mult timp. De asemenea, reperele majore sunt conectate printr-o rețea de trenuri cuprinzătoare, care te duce din zonele suburbane ale Singapore în inima orașului în mai puțin de 30 de minute.

Hotspoturile Wi-Fi sunt prezente oriunde

Dacă te sperie gândul de a explora un oraș fără o conexiune de date, atunci aceasta este o veste bună. În timp ce majoritatea cafenelelor și restaurantelor oferă o conexiune Wi-Fi gratuită, spațiile publice, precum bibliotecile și centrele comerciale, prezintă "Wireless@SG" - o conexiune gratuită pentru oricine, inclusiv pentru turiști!

Guma de mestecat este interzisă în Singapore

Interzicerea gumei de mestecat a fost pusă în aplicare pentru prima dată în 1992. Motivul interzicerii este dublu: în primul rând, guvernul a dorit să reducă gunoiul și să curețe străzile și parcurile din Singapore; în al doilea rând, a vrut să descurajeze vandalizarea proprietății publice, care devenise o problemă înainte de instituirea interdicției.

Legea interzice vânzarea și importul de gumă de mestecat, cu câteva excepții. Guma dentară și cea cu nicotină, a căror vânzare este permisă, dar numai cu prescripție medicală.

Exceptând cele menționate, majoritatea tipurilor de gumă de mestecat rămân ilegale în Singapore, iar oricine este găsit încălcând legea poate fi amendat cu până la 100.000 de dolari, echivalentul a 452.990 RON. Așadar, dacă te gândești în vacanța ta să aduci de acasă gumă de mestecat, gândește-te de două ori!

 

Vrei să afli dacă Singapore este destinația perfectă pentru următoarea vacanță? Răspunde quiz-ului nostru și află dacă este locul perfect pentru tine!

 

 

 

Abonare Newsletter

Dacă un singur „travel cocktail” nu e de ajuns, abonează-te la Newsletter-ul nostru QUIZZ FIZZ unde răspundem la întrebări - formulate și neformulate - , te informăm cu privire la tot ce e nou în materie de călătorii, deschidem un dialog cu tine pe tema poveștilor de drum și îți facem surprize plăcute.