magic_holiday_banner_articol_santorini3

Lucruri nespuse din Santorini

Magic Holiday | Martie 2023

Santorini se numără printre acele locuri idilice pe care toată lumea speră să le viziteze cel puțin o dată în viață. Nici nu ar trebui să te întrebi „de ce” – apusurile de soare sunt amețitoare, oceanul este de un albastru briliant, iar cultura locală a fost modelată de mii de ani de istorie.

Dar, dincolo de aceste farmece evidente, Santorini oferă o multitudine de activități de făcut: scufundări în apele cristaline și drumeții la ruine antice, degustări de vin și croaziere pe ocean. Cu siguranță există ceva pentru toată lumea pe această insulă paradisiacă din Grecia!

Citește în rândurile de mai jos câteva comori ascunse numai gata să fie explorate în următoarea ta vacanță în Santorini!

Centrul Cultural Muzical și Mitologic Symposion – Symposion de La Ponta

S-ar putea să te surprindă sunetul unui cimpoi pe străzile satului Megalochori din Santorini. Nu este un sunet pe care te-ai aștepta să îl auzi într-un mic sat grecesc, dar Centrul Cultural Symposion de La Ponta dorește să ofere localnicilor și vizitatorilor o experiență unică a culturii grecești.

Aici au loc frecvent spectacole de teatru, acte muzicale și conferințe pe diverse teme mitologice. Astfel, tu ai posibilitatea în viitoarea ta vacanță de a învăța și de a experimenta bogatul patrimoniu cultural din Santorini și Grecia.

Centrul organizează, de asemenea, ateliere de lucru, oferind vizitatorilor șansa de a încerca meșteșuguri tradiționale, cum ar fi țesutul și gătitul, sau de a participa la confecționarea instrumentelor muzicale tradiționale grecești.

Situl arheologic Akrotíri

Situl arheologic Akrotíri, situat în partea sudică a insulei, este o veche așezare minoică din epoca bronzului distrusă de o erupție vulcanică în secolul al XVI-lea î.Hr. Aici, te poți plimba pe vechile străduțe și poți vedea rămășițele caselor sau chiar vizita Muzeul Arheologic pentru a înțelege mai bine istoria acestei așezări antice.

Ceea ce face mai fascinant acest loc este faptul că printre clădiri au fost descoperite fresce pictate, vase de sute de ani sau chiar bijuterii, toate cu modele geometrice. De asemenea, multe dintre oale sunt surprinzător de bine păstrate, iar unele dintre ele prezintă în interior chiar urme de ulei de măsline sau de pește în interior.

Cinema Kamari

Păstrând tradițiile Greciei Antice, cinematograful în aer liber Kamari dispune de sunet și proiecție moderne, iluminare perfectă și, bineînțeles, o atmosferă unică pentru a te bucura te filmul grecesc preferat.

Cinematograful din Santorini dispune de o grădină bogată și este înconjurat de copaci înalți, și are chiar și un bar pentru a te putea bucura de răcoritoare și gustări în timp ce vizionezi filmul dorit.

Acesta este deschis în cadrul lunilor mai – octombrie, iar proiecțiile de filme încep de obicei în jurul 21:30. Așadar, dacă te gândești să mergi aici în vacanță, atunci asigură-te că ajungi devreme înainte de începerea proiecției!

Satul Emporio

Așezat la umbra vechiului castel venețian din secolul al XV-lea, satul Emporio este un loc pitoresc, cu străzi sinuoase pietruite și case vopsite în alb care se întind pe versantul unui munte.

Satul seamănă cu o fortăreață, fiind construit pentru a-i proteja pe locuitori de invadatori. Toate clădirile au fost construite foarte aproape una lângă alta, pentru ca localnicii să își poată apăra casele mai eficient.

Casele vechi, frumos conservate se integrează perfect în peisajul rural din jur, dând satului un aer atemporal.

Pe măsură ce explorezi locul, alocă-ți câteva minute pentru a te plimba prin îndrăgita piață locală, renumită pentru vânzătorii săi prietenoși și delicatesele locale. De asemenea, nu uita să faci câteva fotografii în vacanță pentru a surprinde atmosfera unică a acestui sat pitoresc!

Plaja Roșie

Numită astfel pentru nisipul său roșu-maroniu și stâncile impunătoare, Plaja Roșie din Santorini este una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia.

Fiind formată în urma unor erupții vulcanice, aceasta prezintă un cadru uimitor de roci vulcanice roșii și negre, care creează un contrast superb cu apele turcoaz strălucitoare ale Mării Egee.

De la înot și snorkeling până la statul la soare sau o simplă plimbare de-a lungul plajei, Plaja Roșie oferă ceva pentru toată lumea. Turiștii se pot bucura, de asemenea, de o masă delicioasă la unul dintre numeroasele restaurante din apropierea plajei, care oferă preparate din bucătăria grecească locală, precum și mâncăruri internaționale.

Vrei ca următoarea ta vacanță să fie în Santorini, dar îți dorești și mai multe locații de explorat? Citește în continuare articolul nostru Marile și micile secrete din Santorini!

Abonare Newsletter

Dacă un singur „travel cocktail” nu e de ajuns, abonează-te la Newsletter-ul nostru QUIZZ FIZZ unde răspundem la întrebări - formulate și neformulate - , te informăm cu privire la tot ce e nou în materie de călătorii, deschidem un dialog cu tine pe tema poveștilor de drum și îți facem surprize plăcute.