magic_holiday_banner_articol_seychelles3

Seychelles - luxul fără pretenții

Magic Holiday | Martie 2023

Cum poate fi descris Seychelles? Pe scurt – o sălbăticie luxuriantă, cu plaje virgine înconjurate de palmieri, recife de corali neatinse, nisip alb similar pudrei și o mare blândă de turcoaz.

Vrei să privești un apus de soare pe o plajă tropicală îndepărtată sau să te bucuri de soare departe de agitația orașului? Atunci, Seychelles poate fi răspunsul pentru tine.

Citește în continuare ponturile noastre de călătorie în acest paradis ascuns de ochii lumii.

1. Planifică vacanța cu atenție

Trei factori trebuie să iei în considerare atunci când îți planifici vacanța în Seychelles: sezonul (sfat – documentează-te despre musoni), calibrul hotelului unde te cazezi și, nu în ultimul rând, insula/insulele pe care vrei să le vizitezi. Există numeroase insule în Seychelles, fiecare având propriile atracții unice, așa că gândește-te bine ceea ce vrei să vezi cu adevărat.

2. Nu-ți face griji! Te vei înțelege cu localnicii!

Atât engleza, cât și franceza sunt vorbite și înțelese de mulți localnici. Cu toate acestea, creola este limba care este folosită cel mai frecvent. Vocabularul acesteia este similar cu cel al limbii franceze și include cuvinte și expresii suplimentare din swahili și arabă.

3. Ce trebuie să ai la tine mereu? Euro!

Rupia din Seychelles (SR) reprezintă moneda oficială a țării. Cu toate acestea, majoritatea locurilor turistice nu acceptă rupii din Seychelles, așa că îți recomandăm să ai la tine euro. La hotelurile, restaurantele și magazinele mai mari, sunt acceptate pe scară largă Diners Club, Visa, Access și Mastercard.

4. Ce parte a insulei să vizitezi?

Seychelles este alcătuită din 115 insule și fiecare are propriul ei as. Pentru plajă și apusuri de soare, alege Praslin, pentru scufundări de top, încearcă Silhouette, iar pentru plimbări lungi cu bicicleta, încearcă La Digue. Iar dacă în vacanța ta ai vrea și să cunoști viața locală, încearcă Mahé, nouăzeci la sută din populație trăiește acolo.

5. Reguli de societate

În Seychelles, îmbrăcămintea casual/conservatoare este indicată. Ar trebui să eviți hainele transparente sau decoltate, deoarece acestea ar putea fi considerate jignitoare. 

Nu fotografia oameni fără a le cere permisiunea. În aeroport, acest lucru este chiar interzis. Cu toate acestea, în vacanța ta poți fotografia locurile de interes istoric și peisagistic. Dar în anumite locuri ai nevoie de permisiune, precum instalații militare, clădiri guvernamentale sau alte subiecte posibil sensibile.

O insulă tropicală îndepărtată de societate sau un oraș ce bâzâie zi și noapte? Nu știi ce ți se potrivește? Încearcă quiz-ul nostru și află acum!

 

Abonare Newsletter

Dacă un singur „travel cocktail” nu e de ajuns, abonează-te la Newsletter-ul nostru QUIZZ FIZZ unde răspundem la întrebări - formulate și neformulate - , te informăm cu privire la tot ce e nou în materie de călătorii, deschidem un dialog cu tine pe tema poveștilor de drum și îți facem surprize plăcute.