magic_holiday_banner_articol_mauritius

Mauritius: bijuteria Oceanului Indian

Magic Holiday | Aprilie 2023

În apele albastre ale Oceanului Indian este ascunsă o insulă ca nicicare alta - Mauritius. Cu plajele sale uimitoare, cultura vibrantă și diversele frumuseți naturale, această mică națiune insulară este destinația perfectă pentru cei ce își doresc un strop de aventură și o experiență de neuitat.

Totuși, dacă te gândești să vizitezi Mauritius, este important să ții cont de câteva lucruri în vacanța ta:

1. Fii atent la vreme

Insula are două anotimpuri distincte - vara și iarna.

Dacă sezonul de vară (noiembrie – aprilie) este caracterizat de zile fierbinți și umede, cu temperaturi care se situează în medie în jurul valorii de 30 de grade Celsius, sezonul de iarnă al insulei (mai – octombrie) este mai uscat, cu mult soare și temperaturi medii de 20 de grade Celsius.

Astfel, perioada perfectă pentru cei care își doresc o vacanță confortabilă și liniștită în Mauritius ar fi reprezentată de lunile mai și septembrie - octombrie.

TIP – Îți recomandăm să eviți sfârșitul lunii decembrie și luna ianuarie, de obicei le numim „sezonul ciclonului”.

 

2. Respectă cultura locală

Ar fi indicat să alegi haine modeste atunci când vizitezi locuri religioase și să îți scoți pantofii când intri într-un templu. De asemenea, ar fi bine să eviți afișările publice de afecțiune, deoarece acestea pot fi considerate nepotrivite în cultura locală.

TIP – În general, este important să fii deschis la experiențele noi și să arăți respect față de cultura și obiceiurile locului în care te afli.

 

3. Învață câteva cuvinte în limba locală

Mauritius are două limbi oficiale: engleza și franceza. Cu toate acestea, majoritatea localnicilor vorbesc creola, o combinație de franceză, engleză și limbi africane. Ar fi util să înveți câteva cuvinte și expresii în creolă, pentru a putea comunica mai bine cu localnicii.

TIP – Un simplu "bonzur" (bună dimineața), "merci" (mulțumesc) sau "kozer" (a vorbi) poate face diferența!

 

4. Savurează deliciile gastronomice locale

Gastronomia din Mauritius este o fuziune de stiluri europene, indiene, creole și chinezești - și nu este neobișnuit să le combini pe toate la o singură masă!

Fie că îți plac fructele de mare proaspete, curry-urile picante sau plăcintele delicioase, cu siguranță vei găsi ceva pe placul tău în bucătăria mauritiană.

TIP - Încearcă faimoasa supă bouillon sau preparate din pește proaspăt, cum ar fi vindaye.

 

5. Descoperă frumusețile locale ale insulei

Mauritius este cunoscută pentru peisajele sale exotice și frumusețile naturale spectaculoase. Printre cele mai populare atracții se numără Parcul Național Black River Gorges, un parc național impresionant, unde poți să explorezi păduri dense și să te bucuri de priveliști uimitoare ale cascadei Alexandra.

În plus, nu trebuie să ratezi plajele impresionante ale insulei, precum Flic en Flac și Belle Mare, unde te poți relaxa pe șezlong sau încerca câteva sporturi acvatice, precum snorkeling sau scufundări.

TIP – Îți recomandăm să îți planifici vacanța în detaliu și să te informezi din timp despre cele mai populare locuri turistice, pentru a evita aglomerația și pentru a profita la maxim de timpul petrecut în Mauritius.

 

Indiferent de locul pe care vrei să îl vizitezi, suntem aici pentru a-ți oferi sfaturi și trucuri pentru a-ți face călătoria mai ușoară și memorabilă. Dar nu uita, dacă vrei să descoperi cea mai potrivită destinație pentru tine, încearcă quiz-ul nostru și află unde te poate duce viitoarea ta aventură!

 

Abonare Newsletter

Dacă un singur „travel cocktail” nu e de ajuns, abonează-te la Newsletter-ul nostru QUIZZ FIZZ unde răspundem la întrebări - formulate și neformulate - , te informăm cu privire la tot ce e nou în materie de călătorii, deschidem un dialog cu tine pe tema poveștilor de drum și îți facem surprize plăcute.