magic_holiday_banner_articol_mauritius_1

O insulă, 1000 de vise

Magic Holiday | Mai 2023

În inima Oceanului Indian, un tărâm misterios și fermecător își deschide porțile călătorilor însetați de aventură și visătorilor romantici.

Este Mauritius, o insulă plină de culoare, viață și mister, care îți va înfășura sufletul într-un val de frumusețe și inspirație. Mark Twain spunea despre această insulă că „raiul a fost copiat după ea”, iar motivele sunt evidente. Aici, plajele de nisip fin, apele cristaline și soarele strălucitor formează o priveliște care îți va tăia respirația.

Dar Mauritius este mult mai mult decât o destinație de vacanță. Este o lume complexă și fascinantă, plină de cultură, istorie și tradiție. De la deliciile culinare locale, până la rezervațiile naturale cu vegetație luxuriantă și fauna exotică, Mauritius îți va dezvălui secrete și comori care te vor face să te simți ca într-un basm fabulos.

Haideți să descoperim împreună misterele și frumusețea acestei insule magice!

Parcul Național Black River Gorges: o aventură în mijlocul naturii sălbatice

Când pășești în Parcul Național Black River Gorges, te simți ca într-un sanctuar magic, unde natura este suverană și viețuitoarele ei sunt libere să trăiască în armonie. Aici, îți poți lăsa toate grijile în urmă și te vei putea conecta cu natura într-un mod unic și special. Ascultă ciripitul păsărilor, inspiră parfumul florilor și plimbă-te pe potecile pitorești ale parcului.

În acest loc, vei întâlni cerbi grațioși, care se plimbă nestingheriți prin pădure, porci sălbatici curajoși și vulpi zburătoare, care își fac veacul în arborii din apropiere. Cu fiecare pas pe care îl faci, îți vei da seama că aici este locul unde te poți întâlni cu tine însuți și poți găsi liniștea interioară. Înconjurat de vegetație luxuriantă, te poți așeza și poți savura un picnic făcut din cele mai bune produse locale, care îți vor încânta simțurile.

Pe măsură ce te plimbi prin parc, vei descoperi cascade cristaline care îți vor oferi o refacere binevenită după o zi de aventuri și explorare. În aceste momente, îți vei da seama că aici, în Parcul Național Black River Gorges, ai găsit un colț de rai pe Pământ.

Chamarel: minunea naturii în șapte culori

Aici, natura a creat un adevărat spectacol, pe care trebuie să-l vezi cu ochii tăi. În această oază geologică, vei fi martor la o minune a naturii - pământul cu șapte culori.

În zorii dimineții, vei avea ocazia să vezi cum soarele se ridică deasupra dunelor colorate și creează un joc fascinant de umbre și lumini. Dacă vrei să rămâi cu amintiri de neuitat, poți lua cu tine mostre de nisip colorat sau alte suveniruri din magazinul special amenajat.

Vallée des Couleurs: cea mai lungă tiroliană

În loc să mergi pe traseele bine bătătorite, de ce să nu încerci ceva diferit în vacanța ta? La rezervația Vallée des Couleurs din sudul insulei Mauritius, te poți bucura de o aventură de 1,5 km pe cel de-al treilea cel mai lung zipline din lume.

Deasupra copacilor, vei putea vedea întregul parc natural, cascadele și canioanele sale. Este o ocazie excelentă de a descoperi frumusețea adevărată a acestei rezervații naturale și de a te bucura de o senzație de libertate absolută, precum o pasăre liberă pe cer.

Cascada Rochester: un spectacol al naturii

Dacă vrei să scapi de zgomotul orașului și să te răcorești într-un loc fermecător, Cascada Rochester este o opțiune perfectă pentru vacanța ta. Această cascadă uimitoare, cu formațiuni de rocă incredibile și curbe netede, este cea mai populară atracție turistică din Mauritius. Înălțimea de 10 metri și dimensiunea sa impresionantă fac ca acest loc să fie cu adevărat unic în Mauritius.

Când te afli acolo, te vei simți ca și cum ai fi intrat într-o lume diferită. Păsările îți vor ciripi melodiile lor, frunzele se vor foșni sub picioare, iar apa curgătoare îți va relaxa sufletul. Fă o plimbare pe malul râului sau pur și simplu așază-te pe o stâncă și privește cum se scurge apa. În această oază de liniște, te vei simți mai conectat cu natura și cu tine însuți.

Piața Centrală din Port Louis: deliciile culinare

Dacă vrei să simți adevărata inimă a orașului, trebuie să mergi în Piața Centrală din Port Louis. Aici, vei găsi o varietate de preparate locale, precum celebra Dholl Puri - o pâine plată umplută cu mazăre zdrobită și servită cu sosuri picante - sau Farata - o pâine pufoasă servită cu diferite tipuri de curry.

Pe lângă Piața Centrală, Chinatown, Piața Les Jardins de la Compagnie și străzile Sir William Newton și Bourbon sunt, de asemenea, locuri excelente pentru a savura mâncarea stradală din Port Louis și pentru a cunoaște tradițiile culinare ale insulei.

Cu siguranță, o vacanță în insula Mauritius este o experiență de neuitat, care te va încânta prin frumusețea naturii, cultura bogată și mâncarea delicioasă. Și dacă vrei să afli și mai multe despre această insulă uimitoare, îți sugerăm să citești articolul „Mauritius: bijuteria Oceanului Indian”, care îți va oferi o imagine mai cuprinzătoare a destinației tale de vacanță.

Abonare Newsletter

Dacă un singur „travel cocktail” nu e de ajuns, abonează-te la Newsletter-ul nostru QUIZZ FIZZ unde răspundem la întrebări - formulate și neformulate - , te informăm cu privire la tot ce e nou în materie de călătorii, deschidem un dialog cu tine pe tema poveștilor de drum și îți facem surprize plăcute.