magic_holiday_banner_articol_Bali_1

Bali, unde coboară zeii

Magic Holiday | Mai 2023

În inima Oceanului Indian se află o perlă a naturii: insula Bali. Aici, într-o simbioză perfectă, trecutul și prezentul se întâlnesc, iar tradițiile locale se împletesc armonios cu peisajele pitorești. Bali este o destinație de neuitat, o lume în care timpul pare să curgă mai încet, iar fiecare moment este o oportunitate pentru a te conecta cu tine însuți și cu frumusețea din jur.

Fie că alegi să te răsfeți cu plajele uimitoare sau să te aventurezi pe vârfurile munților vulcanici, să explorezi cultura locală sau să te pierzi prin templele sacre, în Bali vei găsi mereu comori ascunse în cele mai neașteptate locuri. Fiecare colțișor al insulei te va surprinde și te va purta într-o aventură de neuitat, iar noi suntem aici să te ajutăm să descoperi cele mai captivante și fascinante locuri din Bali.

Așadar, fă-ți bagajele, lasă-ți grijile deoparte și pregătește-te pentru o vacanță de vis.

Explorează „inima” activă a insulei

Când privești în sus, ai impresia că nimic nu poate fi mai măreț decât cerul, dar adevărata măreție o vei descoperi în timpul unei drumeții pe Muntele Batur. Aici, în timp ce soarele începe să se ridice timid pe cer, îți poți simți inima cum bate tot mai puternic în piept, pregătită pentru următoarea aventură.

Înconjurat de un peisaj spectaculos, vezi cum contururile vulcanului se ridică impunătoare în fața ta, pe când lumina zorilor începe să lumineze pământul, Bali pare să se deschidă în fața ta.

Așadar, ia-ți bocanci de drumeție și începe să explorezi chiar din primele zile ale vacanței tale în Bali Muntele Batur!

Paluang Temple din Nusa Penida - o aventură cu mașini și zei

Ai auzit vreodată de un templu plin cu mașini? Ei bine, da, așa ceva există! Este vorba de Paluang Temple, cunoscut și sub numele de Templul Mașinilor, situat pe insula Nusa Penida din Bali. Acest templu este cu siguranță unul ciudat, deoarece nu vei găsi statui ale zeilor hinduși sau alte figuri religioase importante, ci doar mașini de diferite dimensiuni și modele. 

Interesant este că nu se știe de ce aceste statui au fost construite în acest fel, însă unii bătrâni care administrează templul susțin că au fost construite înainte ca mașinile să fi ajuns în Indonezia. Există chiar o teorie potrivit căreia strămoșii lor i-au inspirat să construiască templul astfel, după ce aceștia i-au contactat într-o viziune. Oricum ar fi, Paluang Temple trebuie văzut ca o bijuterie excentrică și inedită în peisajul cultural al Insulei Bali ce merită vizitat.

Porțile Raiului - locul unde muntele și cerul se întâlnesc

Călătoria ta în Bali nu este completă fără o vizită la „Porțile Raiului”, unul dintre cele mai magice locuri din lume. Templul Lempuyang, situat la 175 de metri deasupra nivelului mării, nu este doar un loc sacru și plin de istorie, ci și o adevărată comoară ascunsă, perfectă pentru o vacanță memorabilă în Bali.

Pentru a ajunge la porți, vei trece printr-un drum sinuos și o scară de piatră, dar odată ajuns, priveliștea este pur și simplu spectaculoasă. În fața ta se întinde Muntele Agung, cu toată măreția sa, iar deasupra, un cer albastru pur care pare să se întindă la infinit. Este locul perfect pentru o fotografie, așa că nu uita să aduci camera foto cu tine!

Descoperă comorile pieței din Ubud

Ești gata să intri în lumea vibrantă a cumpărăturilor? În Ubud vei descoperi o multitudine de produse handmade și meșteșuguri tradiționale, de la haine și bijuterii, până la picturi și suveniruri.

Sfatul nostru este să nu te lași intimidat de zgomotul și agitația din jur. Lasă-te purtat de curiozitate și explorează fiecare tarabă cu atenție, savurând fiecare detaliu al obiectelor. Și dacă vânzătorii îți propun prețuri exorbitante, nu te panica. Aici, negocierea face parte din joc, așa că arată-ți abilitățile de negociator și obține cele mai bune oferte. Cu un pic de efort și zâmbetul pe buze, vei pleca acasă cu o mulțime de comori ascunse și amintiri de neuitat.

Fie că ești un călător experimentat sau doar începi să-ți explorezi pasiunea pentru aventură, noi suntem aici pentru a te ajuta să-ți găsești următoarea destinație de vis. Fă și tu quiz-ul nostru și află unde te poate duce următoarea ta aventură!

Abonare Newsletter

Dacă un singur „travel cocktail” nu e de ajuns, abonează-te la Newsletter-ul nostru QUIZZ FIZZ unde răspundem la întrebări - formulate și neformulate - , te informăm cu privire la tot ce e nou în materie de călătorii, deschidem un dialog cu tine pe tema poveștilor de drum și îți facem surprize plăcute.