magic_holiday_banner_articol_spania

Toda España es bonita

Magic Holiday | Mai 2023

Când te gândești la Spania, îți trec prin minte scene de flamenco, lupte cu tauri și plaje cu nisip fin, dar află că aceasta este mult mai mult decât atât. Este un loc în care istoria și cultura prind viață, unde monumentele domină întregul peisaj, iar bucătăria este o operă de artă. Și dacă te-ai săturat de traseul turistic obișnuit, avem un mic sfat pentru tine: uită tot ce credeai că știi despre Spania.

Până la urmă, noi știm că nu vrei să fii doar un alt călător care a bifat toate căsuțele standard - a gustat tapas, a văzut La Sagrada Familia și a vizitat Camp Nou din Barcelona. Vrei ceva mai mult, ceva care să surprindă adevărata esență a Spaniei.

Citește în continuare pentru a descoperi secretele unei Spanii autentice și pentru a-ți transforma vacanța într-o experiență de neuitat.

Uită de plajă și petrece o săptămână în Extremadura

Îți este poftă de o șuncă delicioasă? Extremadura este locul unde poți găsi unele dintre cele mai bune jamón ibérico (șuncă iberică) din Spania. Porcii se plimbă nestingheriți pe pajiștile de stejar verde, savurând ghindele care cad pe jos. Dar nu este doar mâncarea care face acest loc special...

În Extremadura, natura te încântă cu peisaje surprinzătoare. Vizitează Parcul Natural Monfragüe, străbate munții Sierra de Gata sau explorează valea Jerte, unde în primăvară cireșii înfloresc și transformă locul într-un paradis colorat. Și dacă îți dorești să te răcorești, poți să îți faci o baie în piscinele naturale printre stânci.

Iar orașele din Extremadura sunt adevărate comori arhitecturale. Cáceres îți dezvăluie farmecul său medieval, Mérida te poartă în timpul Imperiului Roman, iar Badajoz te încântă cu influențele maurice.

Petrece o noapte într-o casă în peștera Gaudixului, Granada

În vacanța ta în Spania, te sfătuim să pășești cu încredere într-un tărâm fermecător și misterios, unde timpul pare că s-a oprit în loc, iar istoria prinde viață într-un mod surprinzător. Descoperă Barrio de Cuevas, un cartier pitoresc care îți va fura inima și te va purta într-o călătorie fascinantă prin epoci și culturi diferite.

Aici, coșurile de fum se înalță din stânci ca niște flăcări ale timpului, iluminând calea spre povestea fascinantă a locuitorilor și a construcțiilor lor unice. Vei descoperi secretele bine păstrate ale caselor din peșteră, îți vei bucura sufletul cu răcoarea oferită în zilele de vară și te vei lăsa îmbrățișat de căldură în timpul iernii.

Trezește-te dis-de-dimineață și cucerește El Rastro, piața de vechituri

Duminică dimineața, învăluit în mirosul proaspăt de cafea, pornește la drum spre El Rastro - locul în care tradiția și modernitatea se întâlnesc pentru a-ți oferi o experiență unică. Înconjurat de localnici și turiști deopotrivă, poți descoperi în vacanța ta o varietate uluitoare de antichități, cărți rare, discuri de epocă și multe altele care te vor transporta în trecut.

În timp ce te plimbi printre tarabele pline de comori ascunse din El Rastro - Spania, vei învăța și despre istoria acestei piețe vechi de secole. Conform datelor, se crede că aceasta există încă de la jumătatea secolului al XVIII-lea. Inițial, a fost amenajată în jurul abatoarelor și a măcelăriilor, motiv pentru care unele persoane cred că numele său, Rastro (traseu în spaniolă), s-ar putea referi la urmele de sânge.

De asemenea, El Rastro se află la o aruncătură de băț de alte atracții importante, precum Puerta del Sol, Plaza Mayor și Palatul Regal, așa că le poți vizita pe toate într-o singură zi.

Savurează un pahar de vin în La Rioja

Dacă ești un pasionat al vinului sau pur și simplu îți place să te bucuri de o băutură bună, trebuie să vizitezi La Rioja. Podgoriile și cramele pitorești te vor fermeca cu siguranță.

Dar nu te opri doar la degustare de vin. Fă o plimbare prin livezile de struguri, admiră peisajul rural și discută cu localnicii despre tainele producerii vinului de calitate. Apoi, explorează cramele precum Ysios, o capodoperă arhitecturală semnată de Santiago Calatrava.

În cele din urmă, nu uita să savurezi un pahar de vin Rioja, în timp ce privești apusul soarelui peste livezile de struguri. Această experiență va fi cu siguranță una dintre cele mai memorabile momente ale călătoriei tale în Spania!

De ce să te limitezi doar la Spania când lumea este atât de mare și plină de aventură?

Răspunde la quiz-ul nostru și descoperă destinația ta de călătorie perfectă - poate fi o plimbare prin cafenelele moderne ale Parisului sau o explorare a templelor antice din Thailanda.

Indiferent de alegere, suntem alături de tine!

Abonare Newsletter

Dacă un singur „travel cocktail” nu e de ajuns, abonează-te la Newsletter-ul nostru QUIZZ FIZZ unde răspundem la întrebări - formulate și neformulate - , te informăm cu privire la tot ce e nou în materie de călătorii, deschidem un dialog cu tine pe tema poveștilor de drum și îți facem surprize plăcute.