Port aventura

O vacanță distractivă în Port Aventura Park

Magic Holiday | August 2022

La mai puțin de 100 de km de Barcelona, pe Coasta Dorada, se află Port Aventura Park, Costa Caribe Aquatic Park și cele 4 hoteluri care constituie împreună cea mai importantă destinație de distracție de pe coasta Mării Mediterane.

Parcul este împărțit în 6 mari spații distincte, 5 având la bază câte o civilizație istorică: Mediterana, Polinezia, China, Mexic și Vestul Sălbatic, și una bazată pe seria de animație Sesame Street. Fiecare zonă este splendid amenajată în stilul specific.

Catalunia este reprodusă pentru zona mediteraneană. Cu palmieri, cursuri de ape și pădure luxuriantă este decorată regiunea pentru Polinezia. Pentru Vestul Sălbatic veți găsi un vechi oraș western. Temple, statui și piramide ale civilizației precolumbiene sunt amplasate pentru Mexic, iar Marele Zid și dragoni pentru China.

În fiecare zonă, atracțiile se întrec în diversitate, în creativitate și mai ales în gradul de entuziasm pe care îl oferă oaspeților săi: de la parade sau spectacole de lumini, rafting pe tuburi cu apă sau roller coastere uriașe, teatre, turnuri fantomă, case bântuite sau dark-rides care împresionează prin efectele vizuale, la trasee printre efecte pirotehnice extrem de sofisticate.

Micuții au și ei partea lor de distracție în fiecare dintre aceste zone (spectacole, carusele, show-uri interactive cu bule de săpun sau cu nisip, căsuțe animate, trasee de explorare sau plimbări cu bărcile sau canoele și lupte cu tunuri de apă. Sesamo Aventura este chiar o zonă dedicată celor mici unde personajele și atmosfera din celebrul serial pentru copii sunt prezente peste tot; Elmo, Ernie și Bert abia așteptând să își petreacă timpul împreună cu ei.

Evenimente și spectacole sezoniere sunt în permanență prezente - de la Fiesta Aventura la nopți albe de Halloween și Crăciun, până la spectacole speciale de circ, parade, focuri de artificii și întâlniri cu vedete preferate de copii.

În cadrul resort-ului, Costa Caraibe Aquatic Park își deschide porțile la mijlocul lunii aprilie și rămâne deschis pe tot timpul sezonului estival, până spre începutul lui octombrie. Are 16 mari atracții acvatice și este imaginat ca o oază caraibiană, cu palmieri, plaje, muzică reggae, terase și magazine acoperite de stuf. Atracțiile exterioare se întind pe o suprafață de peste 50.000 mp, iar piscina și atracțiile interioare sunt teritoriile lui Woody Woodpecker, stăpânul suprem al lagunei.

Iar pentru a completa și diversifica experiența de până acum, dar și pentru că Aventura Park se află la un pas de Coasta Dorada, o zonă estivală foarte apreciată și frumos conservată, vă propunem să mergeți și aici, într-o scurtă vizită pentru plajă, monumentele istorice și de arhitectură, pentru shopping sau pentru puțină viață urbană cosmopolită.

Abonare Newsletter

Dacă un singur „travel cocktail” nu e de ajuns, abonează-te la Newsletter-ul nostru QUIZZ FIZZ unde răspundem la întrebări - formulate și neformulate - , te informăm cu privire la tot ce e nou în materie de călătorii, deschidem un dialog cu tine pe tema poveștilor de drum și îți facem surprize plăcute.