Tivoli

Distrează-te în parcul feeric Tivoli

Magic Holiday | August 2022

Tivoli este cel mai fantastic parc de distracții al lumii. Aflat chiar în centrul capitalei daneze, cu mai multe oferte de distracție decât poți cuprinde în două zile, Tivoli este o oază de distracție ce le readuce tuturor copilăria în suflet.

Noaptea, 100.000 de luminițe (pentru că în parc nu există neoane) transformă locul într-un tărâm fermecat, iar ziua, atracțiile fac din acest minunat parc un ținut al distracției de familie: carusele simple sau uriașe, ca imensul Demon, coborârea verticală din Turnul de Aur sau zburătorul în stele, nava de pirați părăsită, cinematografe și scene de spectacole, un nou și minunat acvariu, restaurante, terase și grădini splendide.

În fiecare an, în parc sunt organizate evenimente deosebit de atractive: expoziții tematice pentru copii, celebra Day Dogs – de regulă în septembrie, când familiile și câinii bine crescuți pot petrece o zi dedicată lor cu multe atracții și bunătăți special pregătite - concursuri florale în care tot parcul devine o splendidă grădină, atracții sezoniere extraordinare, spectacole muzicale, concerte sau cursuri de muzică în aer liber (de la Bach, la muzică balcanică; de la jazz și rock la swing și muzică tradițională a diferitelor popoare ale lumii).

Copenhaga este un oraș magic, perfect pentru a satisface curiozitatea și atenția întregii familii. Și pentru a completa această vacanță, vizitați portul foarte animat tot timpul anului, aleile pietruite, piețele verzi sau cele tradiționale, palatele regale, străzile medievale, dar și muzeul Experimentarium, unde știința se transformă în amuzament chiar și pentru adulți, Planetariumul cu cel mai mare ecran 3D din lume în care prezentarea boltei cerești este uimitoare și Institutul de Film Danez care rulează foarte des filme pentru copii.

În afara orașului, puteți vizita Muzeul de Artă Modernă Louisiana din Humlebæk care are o aripă specială pentru copii. O destinație complexă, perfectă pentru întreaga familie, unde atracțiile sunt pentru toate vârstele și complementaritatea dintre vechi și nou este de-a dreptul încântătoare.

Abonare Newsletter

Dacă un singur „travel cocktail” nu e de ajuns, abonează-te la Newsletter-ul nostru QUIZZ FIZZ unde răspundem la întrebări - formulate și neformulate - , te informăm cu privire la tot ce e nou în materie de călătorii, deschidem un dialog cu tine pe tema poveștilor de drum și îți facem surprize plăcute.