magic_holiday_banner_articol_malaga

O plimbare în orașul lui Picasso

Magic Holiday | Noiembrie 2022

Una dintre cele mai populare destinații turistice din Andaluzia este orașul de coastă Malaga. Acesta este bine cunoscut pentru plajele sale uimitoare, dar nu numai! Și cultura culinară îi atrage pe turiști – se spune că mâncarea e fantastică.

Este un loc fascinant și mai mult ca sigur merită să fie pe lista ta de dorințe. Iată în continuare câteva sfaturi pentru a avea o vacanță de vis în Malaga, Spania.

1.Vara este sezonul de vârf

Milioane de turiști vizitează Malaga în fiecare an, iar cei mai mulți dintre ei vin în timpul verii. Acest lucru nu e surprinzător, plajele seducătoare, stațiunile și evenimentele din Malaga din timpul verii pot transforma concediul într-o călătorie de neuitat.

Însă, dacă nu ești fanul temperaturilor ridicate sau al mulțimii, îți recomandăm să vizitezi Malaga la sfârșitul lunii mai, când sezonul de-abia începe, sau la sfârșitul lunii septembrie, când turiștii tind să plece acasă.

2.Stai până târziu și degustă preparate locale

Poate ai auzit sau nu, dar spaniolii au tendința de a sta până târziu în oraș, iar un preparat local preferat este pescaíto frito. Acesta poate fi comandat la orice restaurant și vei fi servit cu un amestec de pește, fileuri (rosado) și anșoa proaspete, numite boquerones în spaniolă.

De asemenea, nu ar trebui să te mire dacă, în vacanța ta, orașul este plin de sute de oameni care se plimbă pe ici acolo. În Malaga, totul zumzăie până târziu!

3.Nu rata Feria de Malaga

Feria de Malaga este un eveniment cultural care are loc, de obicei, în a doua săptămână a lunii august. Durează opt zile, cu activități de dimineață și de seară.

Dimineața, poți participa la târgul din centrul orașului Malaga, care are loc în Calle Larios și pe alte străzi conectate cu centrul orașului. Costume și rochii tradiționale sunt purtate de mulți localnici, iar aceștia dansează, beau și se distrează alături de familie și prieteni.

Seara, festivitățile au loc lângă Centrul de Târguri și Congrese din Malaga. Alte atracții și concerte live vor fi accesibile, alături de numeroase standuri unde puteți mânca, bea și dansa.

4.Vizitează centrul istoric al orașului

Unde altundeva să vizitezi Muzeul Picasso dacă nu în Malaga, locul de naștere al lui Pablo Picasso? Muzeul este chiar în inima orașului, în Palatul Buenavista din secolul al XVI-lea. Aici se regăsesc peste 200 de lucrări ale lui Pablo Picasso – în principal picturi, dar și o serie de sculpturi.

Pe lângă acesta, câteva locuri cheie ce merită vizitate în vacanța ta pentru a afla istoria bogată a orașului sunt La Manquita, Alcazaba, Teatrul Roman și Castelul Gibralfaro.

Pe de altă parte, dacă vrei doar să te relaxezi, poți să mergi la o scurtă plimbare pe faimoasa Calle Larios: aici vei găsi numeroase baruri și terase ce pot satisface toate gusturile. Iar dacă vrei ceva mult mai tradițional, El Pimpi este una dintre cele mai tradiționale crame din capitală, iar aici te poți bucura de bucătăria locală și de vinurile din zonă.

5.Savurează peisajele naturale ale orașului

Chiar dacă este un oraș portuar, în Malaga poți regăsi multe frumuseți naturale pe uscat. Una dintre acestea este reprezentată de Parque de Malaga unde sculpturi baroce și renascentiste sunt înconjurate de plante subtropicale.

Tot aici se găsește și una dintre cele mai renumite grădini botanice din Europa: Grădina La Concepcion. Cu 2.000 de specii de plante de pe cinci continente, aceasta este o grădină amenajată în stil englezesc. Grădina La Concepcion are fântâni, cascade, scări, un palat și un mic muzeu cu obiecte de artă care provin de la o familie nobilă americană – cea care a creat Grădina în urmă cu peste un secol!

Caminito del Rey (Calea Regelui) a fost supranumită cândva cea mai periculoasă drumeție din Spania. Peisajul multistratificat cuprinde lacuri de acumulare, munți, defileuri și văi, toate acestea adăugându-se la provocarea drumeției. Una dintre cele mai remarcabile priveliști de-a lungul traseului este cea de la Desfiladero de los Gaitanes.

6.Vizitează plajele din Costa del Sol

Dacă un traseu la 300 de metri înălțime nu-ți surâde în această vacanță, atunci poți vizita falezele din Maro (Nerja). Aici poți regăsi specii unice de floră și faună, precum posidonia oceanica, zostera marina și zostera nodosa. Prezența acestora fac din acest loc unul ideal pentru snorkeling sau caiac în apele cristaline.

În partea de vest a Costa del Sol din Malaga, te poți bucura de plaje urbane precum Malapesquera din Benalmádena sau Los Boliches din Fuengirola. Aici, poți regăsi și plaje aproape separate de restul lumii unde poți avea un  moment de calm și liniște, precum Cabopino din Marbella.

 

 

 

 

Abonare Newsletter

Dacă un singur „travel cocktail” nu e de ajuns, abonează-te la Newsletter-ul nostru QUIZZ FIZZ unde răspundem la întrebări - formulate și neformulate - , te informăm cu privire la tot ce e nou în materie de călătorii, deschidem un dialog cu tine pe tema poveștilor de drum și îți facem surprize plăcute.